SBB: Ne nasedajte na zlonamerne poruke

VIDEO K9: SBB upozorava građane o lažnom predstavljanju i zlonamernim porukama koje stižu korisnicima u ime njihove kompanije.

0
36

SBB kompanija upozorila je na pojavu učestalih fišing napada koji se kao mejlovi, uz lažno predstavljanje u ime ove kompanije, distribuiraju nasumično SBB korisnicima, ali i onima koji nemaju zakupljene SBB usluge.

SBB kompanija opominje građane da obrate pažnju ukoliko dobiju ovakve ili slične poruke, da ne otvaraju linkove sadržane u njima i ne ostavljajte tražene podatke jer one nisu potekle od te kompanije, niti predstavljaju deo aktivnosti koje SBB preduzima.

Sporne poruke možu se prepoznati i po tome što se pošiljalac identifikuje kao ‘SВВ Hosting’ najčešće mail adresom admin@eunet.co.rs, ali je stvarna adresa sa koje je obaveštenje poslato neka sasvim druga i ako se mišem “stane” na adresu pošiljaoca, pokazaće se sa koje je adrese poruka zaista i poslata.

Od primaoca se traži da klikne na link u obaveštenju i ako se “stane” mišem na sporan link, koji nipošto ne treba otvarati, vidi se da on ne vodi na SBB hosting portal https://myhosting.sbb.rs, već na neku sasvim drugu adresu koja nije na domenu SBB-a sbb.rs.

Uz to, u poruci je prisutno mnoštvo gramatičkih grešaka, saopšteno je iz SBB-a.

Takozvane fišing poruke, odnosno pokušaji pribavljanja poverljivih informacija sa mejl naloga, kao što su mejl adresa, lozinka, broj
platne kartice, imaju za cilj dalju zloupotrebu i slanje neželjene pošte.

Iz SBB-a podsećaju korisnike da oni neće zahtevati ažuriranje njihovih podataka putem mejl prepiske sa nepoznatim linkovima te da za
ažuriranje podataka postoji striktna procedura ili korisnički portal na adresi https://myhosting.sbb.rs.

Napominju i da se sva obaveštenja koja šalju SBB hosting korisnicima bilo kojim povodom, šalju sa mail adresa na domenu @eunet.co.rs, a ukoliko korisnici dobiju zlonamernu poruku i nisu sigurni da urade, mogu da kontaktiraju SBB hosting podršku (https://myhosting.sbb.rs).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.