Savremena mehanizacija u JP Vojvodinašume

VIDEO K9: Za potrebe izvođenja radova u šumarstvu Javno preduzeće Vojvodinašume nabavilo je dve savremene mašine.

0
22

Harvester “John Deere” i savremenu dron letilicu DJI Agras T – 30 nove su mašine u Vojvodinašumama koje je ovo javno preduzeće predstavilo u Šumskoj upravi Begeč.

Biće korišćene u šumarstvu, a prema rečima direktora preduzeća Rolanda Kokai, nabavkom savremene mehanizacije se, osim povećanja produktivnosti, uslovi rada humanizuju pošto najteže i najopasnije poslove preuzimaju mašine.

Harvester predstavlja najsavremeniju multifunkcionalnu mašinu za seču i izradu drvnih sortimenata i ovo je prva ovakva mašina u Šumskom gazdinstvu „Novi Sad“, a ukupno šesti harvester u sistemu „Vojvodinašume“, gde jedan harvester u radu može da zameni 15 sekača motornom testerom u toku dana.

Nabavka najsavremenijeg drona za hemijsko tretiranje sadnica predstavlja prvu upotrebu ovakve mašine u šumarstvu u Srbiji. Letilica se koristi za hemijsko tretiranje u cilju zaštite mladih šuma od štetnih uticaja.

Dosadašnja praksa je da se u poslovima zaštite šuma koriste traktorski vučeni i nošeni, kao i leđni atomizeri i leđne prskalice, a osim povećanja učinka, učiniće da proces tretiranja hemijskim sredstvima bude značajno bezbedniji po radnike koji rade na ti poslovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.