Savindan u vrtiću “Novosađanče”

VIDEO K9: Svetosavske svečanosti zaokružene su sinoć u vrtiću "Novosađanče" na Limanu 4 priredbom kojoj su prisustvovali predstavnici grada, kao i veliki broj sugrađana i dece.

399

Svetosavsku priredbu u vrtiću “Novosađanče” PU “Radosno detinjstvo” otvorio je mešoviti hor Ison himnom Svetog Save, a potom je usledilo i lomljenje slavskog kolača.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tom prilikom je podsetio na značaj koji je delo Svetog Save imalo za izgradnju nacionalnog identiteta.

Vučević se osvrnuo i na aktivnosti koje grad planira na unapređenju kvaliteta predškolskog obrazovanja u Novom Sadu.

“Grad je izdvojio 200 miliona dinara za izgradnju modernog objekta u Orahovoj ulici na Klisi, važni su i projekti rekonstrukcije objekta u Ulici Svetozara Miletića, nadogradnje i proširenja vrtića u Budisavi, Kaću i Kovilju, kao i mnogi drugi. Takođe, zahvaljujući odgovornom odnosu prema budžetu, pred kraj prošle godine uspeli smo da povećamo primanja zaposlenih u PU ”Radosno detinjstvo”. Oni nisu plaćeni srazmerno posvećenosti prema našoj deci, ali svaka podrška je značajna, i trudićemo se da je i ove godine obezbedimo”, rekao je gradonačelnik.

“Radosno detinjstvo već tradicionalno na ovaj dan dodeljuje Svetosavske povelje, koje je ovoga puta dobilo 13. najzaslužnijih radnika predškolske ustanove, dva vrtića i dve institucije.

Svetosavskom priredbom u vrtiću Novosađanče zaokružene su svetosavske svečanosti u obrazovnim ustanovama u našem gradu povodom Svetog Save, školske slave i zaštitnika školstva u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.