Savez vozača Vojvodine proslavio prvi rođendan

VIDEO K9: Svečana Skupština Saveza vozača Vojvodine održana je danas u Pokrajinskoj vladi povodom proslave prve godišnjice od osnivanja ovog strukovnog saveza.

658

Savez vozača je poslednjih decenija 20. veka rasformiran kako zbog raspada države, tako i zbog tranzicije i drugačijeg sistema vrednosti.

Nakon višegodišnje pauze, mlađi vozači su ipak shvatili da je strukovno udruživanje neophodno, te su se prošle godine ponovo oformili.

“Cilj Saveza vozača Vojvodine jete da na starim vrednostima i sa novim idejama pomognemo u ukupnoj bezbednosti u saobraćaju, zapravo u svim oblastima iz domena saobraćaja od edukacija, seminara, popuste za članstvo onog komercijalnog dela do saradnje sa institucijama, privredom, Univerzitetom, realizacijom dobrih projekata i za osetljive društvene grupe, za osobe sa invaliditetom,afirmacija žena u saobraćaju i zaista još puno toga”, rekao je Marko Topo, predsednik Saveza vozača Vojvodine.

Prema njegovim rečima, udruženje ima kapacitete za proširenje, pošto za sada ima 2.000 članova, a želja im je da imaju 10.000 članova u naredne tri godine, što je potpuno realno.

Za prvu godinu rada Savez je obezbedio prostorije za rad, zaposlio jednu osobu i oformio više od deset udruženja u Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.