Savez vozača: Ukinuti zamenu tablica

VIDEO K9: Ministarstvo unutrašnjih poslova je juče saopštilo da je rok za zamenu registrskih tablica produžen za još dve godine. Obaveza zamene proističe iz Pravilnika o registraciji motornih vozila, člana 55, u kome se navodi da je nakon sedam godina isteka građani u obavezi da zamene svoje tablice kao i saobraćajne dozvole. U Savezu vozača Vojvodine smatraju da ovaj član treba da bude ukinuti i da nema potrebe za promenom tablica i saobraćajne dozvole.

0
480

Zamena registarskih tablica odlaže se za dve godine, saopštio je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović.

“Osim produženja roka za zamenu tablica, koji je bio predviđen Pravilnikom o registraciji motornih i priključnih vozila usvojenim 2010. godine, donećemo i odluku da se menjaju isključivo registarske oznake koje su oštećene i koje nisu za dalju upotrebu, dok će sve ostale moći da se koriste i nakon isteka do sada predviđenog roka od sedam godina”, naveo je Stefanović.

Zamena tablica građane bi koštala nekoliko hiljada dinara, kao i zamena saobraćajne dozvole, a u Savezu vozača Vojvodine ovo vide kao nepotreban trošak.

“U Savezu vozača Vojvodine smatramo da uopšte nema potrebe za takvim nečim u Pravilniku, jer i putem tehničkog pregleda, putem kontrole od same saobraćajne policije može da se utvrdi u kakvom jestanju tablica i da li je oštećena ta saobraćajna dozvola, tako da jedino u tim momentima građani treba da zamene i snose određene troškove povodom toga”, smatra Marko Topo, predsednik Saveza.

Topo kaže da će se Savez zalagati da se ovaj propis ukine i da zamena bude obavezna samo u slučaju oštećenja, ali ne i isteka roka od nekoliko godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.