Savetovanje “Dobar dan domaćine” 9. i 10. februara

VIDEO K9: Peto po redu naučno-stručno savetovanje pod nazivom "Dobar dan domaćine" biće održano 9. i 10. februara na Poljoprivrednom fakultetu pod pokroviteljstvom Instituta za ratarstvo i povrtarstvo. Tokom dva dana savetovanja biće obrađeno više od deset tema, a očekuje se učešće velikog broja poljoprivrednika, savetodavaca, stručnjaka, profesora.

0
1303

Okupljanje ratara na Poljoprivrednom fakultetu pred prolećnu i jesenju setvu je već postalo tradicionalno i ono je prvenstveno namenjeno tzv. malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima.

Vremenom je ovo okupljanje preraslo u pravi događaj, koji se pod nazivom “Dobar dan domaćine” i ove godine organizuje na Poljoprivrednom fakultetu.

“Jedna od udarnih tema biće pšenica, ali ono našta sam ponosna jeste da je potekla ideja, a to je da predavanja ne budu klasična, nego da to budu panel diskusije u kojima učestvuju eminetni stručnjaci, vode ih vrsni moderatori. U realizovanju ovih 14 tema koje će biti obrađene, u ova dva dana angažovano je preko 40 učesnika, što profesora, što saradnika, što novinara, što porota, a to je novina, tako dasmo na to jako ponosni”, navela je prof. dr Dragana Latković sa Departmana za ratarstvo i povrtarstvo.

Teme koje će biti obuhvaćene na savetovanju određene su na osnovu potreba poljoprivrednika koje su iskazali u istraživanjima, a sve sa ciljem da oni dobiju odgovore na pitanja koja ih muče, a koja su im važna za svakodnevni rad, poput isplativosti bavljenja poljoprivredom, agrotehničkim merama, zaoravanju žetvenih ostataka, organskoj proizvodnji i slično.

“Poruka koju mi sa Poljoprivrednog fakulteta želimo da pošaljemo širom Vojvodine i Srbije jeste da je ovo najstarija naučna kuća, da mi treba da smo baza poljoprivrednicima koji treba ovde da dolaze, da traže odgovore na pitanja i gde ljudi uvek treba jedno da imaju na umu – mi ništa ne prodajemo, mi vam nudimo znanje, ali zaista jedno nesebično znanje. Jer ono na šta smo mi jako ponosni jeste činjenica da svi naši projekti, a ima ih puno, ne bi imali nikakvog smisla ako ne bi našli primenu na njivama naših ratara”, ukazala je Latković.

Na samom kraju najavne konferencije dodeljena su i priznanja Poljoprivrednog fakulteta organizacijama i udruženjima koja su u višegodišnjem periodu pokazali izuzetne rezultate u afirmaciji ratarske proizvodnje, edukaciji poljoprivrednika i očuvanju tradicije na selu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.