Savet vozačima: Koristite manje frekventne prelaze

Na putevima u Srbiji je umeren intenzitet saobraćaja, saopštio je AMSS, uz savet vozačima da zbog visokih temperatura voze opreznije, prave češće pauze i konzumiraju više tečnosti.

0
216

Više opreza biće potrebno i na deonicama na kojima se izvode radovi.

Kako se navodi, do 15. avgusta produžavaju se radovi na sanaciji mostovske konstrukcije preko jezera Ćelije, na državnom putu I B reda broj 38, deonica Kruševac – Razbojna.

Za vreme trajanja radova, saobraćaj preko mosta se odvija jednom stranom, uz postavljenu adekvatnu saobraćajnu signalizaciju (semafori).

Tokom sutrašnjeg dana, u periodu od devet do 17 časova doći će do preusmeravanja saobraćaja iz smera Pirota ka Beloj Palanci na novoizgrađenu traku autoputa u smeru ka Nišu.

Raskrsnica i devijacija u Staničenju neće biti u funkciji za saobraćaj. Po završetku radova uspostaviće se trenutno važeći režim saobraćaja.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, najopterećeniji granični prelazi su Batrovci sa Hrvatskom, Horgoš sa Mađarskom, Gradina sa Bugarskom, Preševo sa Makedonijom i Gostun sa Crnom Gorom.

Trenutno je saobraćaj pojačanog intenziteta na izlazu iz Srbije ka Crnoj Gori na prelazu Gostu, a zadržavanja su do 30 minuta, dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz AMSS preporučuju vozačima da koriste manje frekventne prelaze.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.