Savet bezbednosti UN ipak će raspravljati o Kosovu

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ipak će rasopravljati u četvrtak o novom tromesečnom izveštaju generalnog sekretara UN o Kosovu, objavljeno je na sajtu svetske organizacije.

169

Srbiju će na toj sednici predstavljati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je u sredu, dok je još bilo neizvesno da li će Kosovo biti tema rasprave, za Glas Amerike govorio o “natezanju” u Savetu bezbednosti UN tim povodom i pregovaračkom procesu Beograda i Prištine.

Početak sednice Saveta bezbednosti zakazan je za 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da će se Dačić založiti za očuvanje redovne dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti o radu Unmika, kao i za podršku radu ove misije u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom.

Kaže se da će on izneti ocenu aktuelne situacije na Kosovu, “posebno u kontekstu niza provokativnih i jednostranih poteza Prištine u prethodnom periodu i povećanog broja napada na Srbe i njihovu imovinu u pokrajini”.

Do poslednjeg momenta bilo je neizvesno da li će se na sednici raspravljati o redovnom izveštaju Generalnog sekretara UN Antonija Gutereša. (Glas Amerike)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.