“Sat više u svratištu, sat manje na ulici”

VIDEO K9: Novosadsko svratište za decu i mlade zimi je dnevni dom i za više od 100 mališana. Kako bi deca bez zdravstvenih posledica prezimila najhladnije mesece u godini potrebna im je, između ostalog, topla, zimska garderoba.

0
23

Dolaskom sve hladnijih dana, sve je punije novosadsko Svratište za decu i mlade.

Dnevni odmor od svih životnih briga na ovom mestu svakodnevno potraži između 30 i 40 mladih, a takom najhladnijih zimskih dana i uoči praznika, svratište ume biti dom i za preko 100 mališana. 

Svratište je dom za decu i mlade do 19 godina koja žive ili rade na ulici, a najčešće se bave prosjačenjem i sakupljanjem sekundardnih sirovina.

Pored toga što im svratište pruža sigurnost, oni ovde imaju priliku i da na kreativan način ispune svoje slobodno vreme, a koordinatori ih neretko podstiču da se posvete i školskim obavezama.

Kako se bliži zima, pored neophodnih higijenskih sredstava, hrane i ostalih potrepština, Svratištu je neophodna i topla garderoba za svoje korisnike.  

“Sat više u svratištu, sat manje na ulici”, ovo je parola kojom Svratište za decu dočekuje zimu, uz nadu da će svojim korisnicima nastaviti da obezbeđuje neophodne uslove za koliko-toliko normalno detinjstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.