Saša Janković: Povlačim se iz aktivnog političkog života

Saša Janković izjavio je da se povlači se sa mesta predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) i Građanskog bloka (GB) 381, kao i iz aktivnog političkog života, prenosi agencija Beta.

393

Janković je naveo da to čini jer “neće da deli ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji je oteo državu”.

“Srbija je naša zajednička domovina i ja neću biti prepreka najbitnijem cilju. Takođe, hoću da budem kristalno jasan: smatram da zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo. Osećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalažu da u tome ne učestvujem”, naveo je Janković, a preneo PSG.

On je kazao da veruje da do bolje Srbije vode političke ideje PSG-a i GB 381, dodajući da oseća krivicu zbog nedostatka rezultata.

“Osećam krivicu zbog nedostatka rezultata, što naš program, vrednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi oko mene, ne dobijaju zamah već Srbija opet kreće u krug”, rekao je Janković.

Navodeći da je teško biti trezven i racionalan u vremenu u kom su pogažene sve ljudske vrednosti građanskog društva, Janković je ocenio da je još teže izgledati normalno u srpskoj politici, u kojoj ništa nije onako kako izgleda da jeste.

“Nemam dilemu da li su ciljevi koje smo postavili vredni borbe i nastaviću je kao običan član Pokreta slobodnih građana i na druge načine. Živela sloboda, živela Srbija”, poručio je Janković. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.