Sarajevo: Posebne mere bezbednosti zbog samita i Vučića

Ministar policija Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da će mesto održavanja samita lidera Zapadnog Balkana u Sarajevu biti snajperski pokriveno i da neće dozvoliti nikom, formalnim i neformalnim grupama, da ugroze bezbednost samita i premijera Vučića.

136

Povodom najave Vučićevog dolaska u Sarajevu, Mektić je rekao da je u utorak održan sastanak s direktorima Obaveštajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSABiH), Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije (GP) BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tela.

“Formiran je operativno-policijski štab koji će neprekidno funkcionisati sve do kraja Samita u Sarajevu. Analizirali smo bezbednosnu situaciju u BiH, posebno u Sarajevu u kontekstu održavanja samita i dolaska premijera Vučića”, rekao je Mektić.

On je istakao da je na sastanku dogovoreno preduzimanje svih potrebnih operativnog-taktičkih mera koje će imati cilj u potpuno obezbeđivanje skupa.

“Nećemo dozvoliti nikom i ni na koji način, formalnim i neformalnim grupama da ugroze bezbednost samita i premijera Vučića”, poručio je Mektić, prenosi klix. ba. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here