Sarajevo: Posebne mere bezbednosti zbog samita i Vučića

Ministar policija Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da će mesto održavanja samita lidera Zapadnog Balkana u Sarajevu biti snajperski pokriveno i da neće dozvoliti nikom, formalnim i neformalnim grupama, da ugroze bezbednost samita i premijera Vučića.

351

Povodom najave Vučićevog dolaska u Sarajevu, Mektić je rekao da je u utorak održan sastanak s direktorima Obaveštajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSABiH), Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije (GP) BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tela.

“Formiran je operativno-policijski štab koji će neprekidno funkcionisati sve do kraja Samita u Sarajevu. Analizirali smo bezbednosnu situaciju u BiH, posebno u Sarajevu u kontekstu održavanja samita i dolaska premijera Vučića”, rekao je Mektić.

On je istakao da je na sastanku dogovoreno preduzimanje svih potrebnih operativnog-taktičkih mera koje će imati cilj u potpuno obezbeđivanje skupa.

“Nećemo dozvoliti nikom i ni na koji način, formalnim i neformalnim grupama da ugroze bezbednost samita i premijera Vučića”, poručio je Mektić, prenosi klix. ba. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.