Saradnja Zrenjanina i Republike Srpske

VIDEO K9: Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zajedno sa svojim saradnicima ugostio je u petak, 15. novembra, predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića.

104

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je u sali gradskog veća, zajedno sa svojim saradnicima ugostio predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i šefa Predsedništva RS u Srbiji Mlađena Cicovića.

Pored njih sastanku su prisustvovali i brojni zrenjaninski privrednici. Nakon sastanka gradonačelnik Janjić je rekao da mu je veoma drago što je bio u mogućnosti da ugosti predsednika Vlade RS Viškovića, kao i da je sastanak koji je održan sa privrednicima veoma značajan jer je interes i grada da privrednici iz Zrenjanina šire svoje poslovanje i na teritoriju RS.

I predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković takođe je izrazio zadovoljstvo zbog održanog sastanka i rekao da će u daljim planovima za ekonomski i privredni razvoj Republike Srpske od velikog značaja biti i iskustvo zrenjaninskih privrednika i lokalne samouprave, kao i da mu je drago što je čuo da je Zrenjanin ponovo dobro mesto za život i investicije.

Višković je rekao i da bi ulaganja u privredu Republike Srpske bila od velokog značaja za stanovništvo Srpske, sa jedne i za investitore iz Zrenjanina sa druge strane.

Višković je još dodao I da veliki broj stanovnika Zrenjanina vodi poreklo iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i da su oni ove prostore kolonizovali nakon Drugog svetskog rata, a gradonačelnik Janjić je rekao da su bratski gradovi Zrenjanina Trebinje, Bijeljina i Opština Laktaši sa kojima ostvarujemo saradnju na visokom nivou. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.