Saradnja za smanjenje nezaposlenosti

VIDEO K9: Cilj saradnje Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i NSZ-a u okviru realizacije mera aktivne politike zapošljavanja je smanjenja stope nezaposlenosti u AP Vojvodini.

0
58

Dva sporazuma o saradnji – u realizaciji stručne prakse i u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja potipsali su danas pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević i direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje Vojvodine, Snežana Sedlar.

U odnosu na prošlu godinu, sredstvaza aktivne mere zapošljavanja su uvećana za oko 10 odsto i sada iznose 50,5 miliona dinara.

Stoga će Pokrajinski sekretarijat usmeriti sredstva Nacionalnoj službi u ukupnom iznosu od 8 miliona dinara za realizaciju stručne prakse studenata koji su u prethodnoj kalendarskoj godini diplomirali sa prosekom od 9,50 do 10 na fakultetu sa sedištem na teritoriji Vojvodine.

Kada je reč o ostalim aktivnim merama zapošljavanja Sekretarijata, za samozapošljavanje je izdvojeno 16 miliona dinara, za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju 19, dok je za javne radove opredeljeno 7,5 miliona dinara.

Cilj sporazuma o saradnji je smanjenje stope nezaposlenosti kako bi ona u trećem kvartalu ove godine u Vojvodini iznosila oko 7%.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.