Saradnja Vojvodine i Istre

VIDEO K9: Vojvodina i Istra su višejezične i multikulturalne regije koje godinama sarađuju na različitim projektima. Na današnjem sastanku predstavnika dve regije razmatrano je povezivanje gradova i regiona, razmena iskustava, te organizovanje manifestacija i skupova kroz prizmu očuvanja tradicije, kulturno-istorijskih znamenitosti i negovanjem dobrih odnosa dva naroda.

0
162

U cilju unapređenja međuregionalne saradnje i turističkih kapaciteta, u Pokrajinskoj vladi upriličen je sastanak predstavnika restornih pokrajinskih sekretarijata s direktorom Turističke zajednice Grada Umaga.

Ove godine je takođe planirano održavanje ,,Dana Vojvodine” u Istri, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna. Cilj te manifestacije je da osnaži saradnju dve regije i proširi je, sa turizma i kulture, na privredu.

Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu navodi da su razmena umetnika i manifestacija koje se tradicionalno održavaju u Vojvodini i Umagu primer dobre prakse u odnosima dve zemlje.

Srpski turisti su prošle godine u Rovinju bili najbrojniji po posećenosti, odmah iza Nemaca.

Na sastanku je usaglašeno da je neophodno intenzivnije raditi na međuregionalnoj saradnji i uspostavljanju novih kontakata i partnerstava među turističkim organizacijama i jedinicama lokalne samouprave. Na taj način bi, kako je rečeno, efikasnije unapređivani turistički kapaciteti i ljudski resursi u turističkim delatnostima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.