Saradnja sa Turskom u oblasti turizma

VIDEO K9: U našem gradu je održan prvi poslovni susret domaćih organizatora putovanja s predstavnicima organizatora putovanja iz Turske.

52

Turistička organizacija Srbije organizovala je u Novom Sadu prvi poslovni susret domaćih organizatora putovanja s predstavnicima organizatora putovanja iz Turske.

Ovakvi skupovi, smatraju u Turističkoj organizaciji Novog Sada koji je domaćin ovom skupa, imaju veliki značaj za naš grad, s obzirom na njegovu promociju kao Omladinske prestonice Evrope.

Novi Sad predstavljen je skupu kojem su prisustvovala 42 velika turoperatora iz 15 gradova Turske i 35 turističkih agencija iz naše zemlje. Sastanak je bio prilika za dogovaranje novih poslova, s obzirom na tursko tržište i ponudu koja atraktivna na našim prostorima.

Govornici su se složili da je ovo izuzetna prilika da se Srbija, ali i Novi Sad predstave kao interesantna destinacija gostima iz Turske.

U toku prvih osam meseci ove godine turski turisti su bili četvrti po broju ostvarenih noćenja inostranih turista u Srbiji, a u poslednjih šest godina svake godine beleže dvocifreni procentualni rast dolazaka i noćenja. Izražena je i nada da će ovaj susret doprineti da unarednom periodu ovaj trend bude još uspešniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.