Saradnja sa pokrajinom Hesen

VIDEO K9: Nemačka pokrajina Hesen želi da da doprinos konkretnim projektima u Vojvodini i ojača saradnju u okviru regionalnog partnerstva sa fokusom na pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine, izjavila je danas ministarka za savezne i evropske poslove Hesena, Lucija Putrih, nakon sastanka održanog u Pokrajinskoj vladi.

0
119

Privredna saradnja dve pokrajine je na uzlaznoj putanji i postoje potencijali da se ona proširi i u mnogim drugim oblastima od zajedničkog interesa, usaglašeno je danas nakon sastanka predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića i ministarke za savezne i evropske poslove nemačke pokrajine Hesen, Lucije Putrih.

Mirović izjavio je da je treći susret s ministarkom Putrih veoma značajan i da predstavlja još jedan korak ka unapređenju odnosa dveju pokrajina.

Srbija se, kako je rekao, bori i izboriće se kada je reč o njenom evropskom statusu, jer je to za nju centralno spoljnopolitičko, ali i životno pitanje. Mirović je ovom prilikom naglasio važnost podrške evropskih partnera te podsetio da je 2019. godine u Hesenu potpisana izjava o saradnji sa AP Vojvodinom, sa namerom da se ona zaista i konkretizuje.

Putrih je istakla da njeno ministarstvo sa Pokrajinskom vladom ima dobru osnovu za saradnju punu poverenja.

Pokrajina Hesen jedna je od šesnaest nemačkih federalnih pokrajina sa više od šest miliona stanovnika. Hesen je najbogatija nemačka pokrajina posmatrano po bruto domaćem proizvodu po glavi stanovnika i 38. ekonomija sveta, po ukupnom BDP-u.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.