Saradnja sa nemačkim Berzenbrikom

VIDEO K9: Delegacija nemačkih privrednika i političara iz grada Brezenbrika bila je danas u poseti Skupštini grada, gde su s gradkim čelnicima razgovarali su o proširenju saradnje, kako sa Novim Sadom, tako i sa opštinama Titel i Srbobran.

0
576

Nemačka delegacija, koja je u velikom broju danas boravila u Novom Sadu, ostvarila je dobru saradnju sa Rumom, a u Novi Sad su došli po svojoj želji da bi buduću Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu bolje upoznali.

“Nadamo se da ovo neće biti samo poseta i druženje političara nego da će iza ove posete da odrade svoj deo privrednici i da će saradnja regije koju oni predstavljaju grada Novog Sada prenese i na privrednike”, rekao je Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine grada Novog Sada.

Jelušić je izrazio nadu da će razgovori doprineti i boljoj kulturnoj saradnji dvaju grada. Delegacija iz Berzenbrika imala je u toku dana razgovore i sa predstavnicima Titela i Srbobrana.

“Naša strateška uloga jeste da jedan dobar deo saradnje upravo ostvarujemo sa privrednicima i svim drugim delatnicima iz Nemačke”, naveo je Milan Novković, načelnik Južnobačkog okruga.

Gradonačelnik Berzenbrika bio je pre godinu dana gost Novog Sada, a nakon današnje posete izrazio je nadu da će biti uspostavljena bolji privredni i politički, pa čak i lični kontakti.

“Srbija nije toliko poznata u Nemačkoj, barem do sada i želja nam je da uspostavimo kontakte i na nivou kulture i ekonomije razvijemo dalju saradnju. Novi Sad je veoma živahan grad i nadam se da ću, kada bude prestonica kulture, ponovo biti gost Novog Sada”, istakao je dr Horst Baier, gradonačelnik Berzenbrika.

On je napomenuo da trenutno rade projekat Agenda 2030. sa Rumom koji podržava Ministarstvo za ekonomski razvoj i želja im je da ta saradnja bude što bolja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.