Saradnja Razvojne agencije Vojvodine i fakulteta

VIDEO K9: U Novom Sadu danas je potpisan Sporazum o poslovano-tehnološkoj saradnji između Razvojne agencije Vojvodine i četiri fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

381

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji potpisan je između Razvojne agencije Vojvodine i Poljoprivrednog, Ekonomskog, Tehnološkog i Fakulteta tehničkih nauka Novosadskog univerziteta.

Sporazumom su, kako je rečeno, definisane zajedničke aktivnosti na realizaciji razvojnih projekata i povezivanju privrednog i naučnog sektora.

“Koje resurse imamo, šta su problemi i u nerazvijenim sredinama šta je skriveno u delu resursa, a može uz određene segmente finansiranja biti unešeno u ekonomski i privredni razvoj i u delu onih istraživanja koji se tiču Fakulteta tehničkih nauka, šta su to najsavremeniji trendovi u toj oblasti. Kada je reč o Ekonomskom fakultetu reč, šta su trendovi u oblasti finansiranja, u oblasti marketinga, jer ovde imamo i promotivnu aktivnost”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske Vlade.

Cilj ovog Sporazuma je, prema rečima njegovih potpisnika, da se osnaži strategijsko planiranje i istraže privredni resursi koje Vojvodina ima.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Nedeljko Tica naveo je da će se saradnja utvrđena oviim sporazumom odvijati u dva toka.

“Prvi nivo su zajednički projekti Razvojne agencije i Poljoprivrednog fakulteta, a drugi nivo su projekti koje Razvojna agencija sa privrednim subjektima na teritoriji Vojvodine organizuje i tu je predviđeno da Poljoprivredni fakultet u oblasti poljoprivrede pruži potpunu podršku svim razvojnim projektima”, kazao je Tica.

To u praksi znači, kako je pojasnio, da će narednim razvojnim projektima koje Agencija pokrene, fakulteti dati svoj doprinos kroz izradu studija ili će se pojaviti kao ravnopravni učesnici zajedničkih projekata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.