Saradnja OPENS-a i UNICEF-a

VIDEO K9: Ugovor o finansiranju programa OPENS-a posvećenog unapređenju mentalnog zdravlja mladih, koji je podržao UNICEF,  potpisan je danas u Novom Sadu.

0
22

U prostorijama Omladinskog centra OPENS u Kineskoj četvrti upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o finansiranju programa koji je posvećen pitanju mentalnog zdravlja mladih.

Ugovor su potpisali direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova i koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović, koji je tom prilikom istakao da je jedino zajedničkim delovanjem domaćih i stranih partnera, deljenjem mišljenja, ideja i vrednosti, moguće napraviti promenu na lokalnom nivou koja će biti vidljiva mladima.

Pomoć državnih ministarstava svedoči da ovo nije samo lokalni projekat, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ono što je Novi Sad učinio kao iskorak sa svim svojim organizacijama, uključujući i OPENS i čitavu organizaciju u okviru Evropske prestonice kultureod neprocenjivog značaja za Srbiju kao primer dobre prakse za sve ostale gradove i opštine u našoj zemlji.

Okupljanje mladih i organizacija civilnog društva oko Gradske uprave rezurtiralo je brojnim projektima u Novom Sadu vrednih podrške, među kojima je i današnji, navela je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Program koji će finansirati UNICEF ima za cilj izgradnju boljeg sistema podrške kada je reč o mentalnom zdravlju, a Centar OPENS biće mesto svih aktivnosti i komunikacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.