Saradnja Novog Sada i Toluke

VIDEO K9: Odnose između Srbije i Meksika karakterišu međusobno razumevanje, poštovanje i podrška, zaključeno je na današnjem sastanku ambasadora Meksika Karlosa Feliksa i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

0
8

Ambasador Meksika Karlos Feliks posetio je danas Novi Sad.

Na svečanom prijemu u Gradskoj kući gradonačelnik Miloš Vučević i ambasador Feliks razgovarali su o modalitetima za jačanje pobratimske saradnje između Novog Sada i Toluke.

Bratimljenje dva grada sagovornici su ocenili kao važan segment u produbljivanju veza Meksika i Srbije, te istakli da postoji dobra osnova da se zajedničke aktivnosti u oblastima trgovine, investicija, obrazovanja, kulture, nauke i tehnologije, sporta, turizma, klimatskih promena i kulture intenziviraju.

Oni su se osvrnuli na nedavno obeleženu 75. godišnjicu bilateralnih odnosa Republike Srbije i Meksika, istakavši da postoje brojne veze između dve države koje su uvek podržavale jedna drugu u spoljnopolitičkim odnosima.

Zaključeno je da odnose između Srbije i Meksika karakterišu međusobno razumevanje, poštovanje i podrška, što uliva poverenje da će u budućnosti biti realizovani značajni zajednički projekti u vitalnim oblastima za građane dveju zemalja, saopšteno je iz Gradske kuće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.