Saradnja Novog Sada i Slovenije

VIDEO K9: Savetodavna uloga Maribora pri kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture veoma je značajna, a saradnja između Slovenije i našeg grada veoma je uspešno, ocenjeno je na današnjem sastanku slovenskog ambasaradora i gradonačelnika Miloša Vučevića.

0
14

Dosadašnja uspešna saradnja, sa osvrtom na veze koje su uspostavili Novi Sad i Maribor, odnosno Ljubljana bile su teme razgovora između ambasadora Slovenije u Srbiji Damjana Berganta i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića održanih danas u Gradskoj kući.

Savetodavna uloga Maribora u procesu kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope je ocenjena kao veoma značajna, kao i mnogi zajednički projekti na polju kulture i obrazovanja koje je Novi Sad ostvario sa slovenačkim mestima.

Gradonačelnik je istakao da je Društvo Slovenaca ”Kredarica”, koje postoji duže od 20 godina, veoma aktivno u društvenom životu i značajno za Novi Sad.

Zvaničnici su se složili da postoji veliki prostor za dalje razvijanje saradnje, pre svega na polju privrede, kao i u drugim oblastima od vitalnog značaja za život građana.

Gradonačelnik i ambasador izrazili su uverenje da će kriza izazvana epidemijom virusa korona uskoro biti okončana, te da će biti stvoreni uslovi za neometane aktivnosti na planu razvoja međunarodne, odnosno međugradske korespondencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.