Saradnja nevladinog i javnog sektora

660

Ovaj Forum je nastavak aktivnosti pokrenutih prošle godine tokom Bečkog samita za Zapadni Balkan, gde je otvorena mogućnost da i civilno društvo uzme učešće u Berlinskom procesu, koji pruža mogućnosti za pregovaranje o projektima, kao i evropsku budućnost ovog regiona, istakla je direktorica Evropskog fonda za Balkan Hedvig Morval.

“Danas smo se okupili ovde u Novom Sadu sa jednom grupom civilnih organizacija da razgovaramo o tome kako pomoći i kako spojiti resurse koji će učiniti da naša društva i naše države što pre postignu rezultate koji će unaprediti stanje u određenim oblastima, koji će podstaći reforme, koji će pomoći i vlastima da iskoristi i sve one mogućnosti koje pruža saradnja sa civilnim društvom”, rekla je Morval.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je zadovoljstvo što je naš grad domaćin Foruma koji je posvećen saradnji nevladinog i javnog sektora.

“Istakao bih dve ključne činjenice, sa mog skromnog stanovišta, a to je da će ovde dominirati teme saradnje nevladinog sektora i javnog sektora. Razbijamo te barijere, koliko želeli da kažemo da ne postoje, one u nečijim glavama, a rekao bih to je još izraženije u javnom sektoru, one postoje. A druga bitna stavka jeste međuregionalna saradnja, politička stabilnost na ovom području, a sve u kontekstu integrativnih procesa kroz koje prolazi i naša država, ali i zemlje u regionu”, naveo je Vučević.

Panel disusija na iste i slične teme biće organizovana sutra i sa nevladinim sektorom u Beogradu, a zaključci ovog Foruma predstavljaće osnovu za formulisanje skupa poruka i preporuka koje će biti upućene Pariskom samitu Zapadnog Balkana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.