Saradnja između Novog Sada i Ulma

VIDEO K9: Danas je potpisan Sporazum o uspostavljanju saradnje između grada Novog Sada i nemačkog grada Ulma. Sporazum je kruna dosadašnje saradnje koja je sada i pravno uokvirena.

0
310

Saradnja Novog Sada i Ulma postoji više od decenije. Do sad je bila ostvarena pre svega u okviru Saveta dunavskih gradova i regiona i kroz učešće u realizaciji projekata predviđenih Dunavskom strategijom Evropske unije.

“Saradnju između dva grada praktično smo pravno formatirali sve ono što je već u stvarnom životu i postojalo. Napravili smo osnov, bazu za dalju i još bolju saradnju. Grad Ulm je prema Novom Sadu bio i više nego otvoren u prethodnom periodu, veoma kooperativan, ako mogu da kažem druželjubiv. Posebno želim da istaknem i da se zahvalim da nas je grad Ulm podržao u kandidaturi”, istakao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Kako je naveo Vučević, ova dva grada imaju mnogo zajediničkih ciljeva koji mogu da se podvedu pod Dunavsku strategiju Evropske unije, a sada će da se radi na konkretnim vidljivim rezultatima.

“Naša dva grada spaja Dunav, kao jaka veza koji je i put između ova dva grada. Naše gradove i povezuju i dvoje ljudi, Mileva i Albert Ajnštajn. Takođe nas vezuje i dugo prijateljstvo, odnosno pobratimstvo još od 2.000. godine. Zato sam i želeo da moja prva poseta kao gradonačelnika bude upravo u vašem gradu i time sam želeo da iskažem svoje poštovanje”, naveo je Gunter Ciš, gradonačelnik Ulma.

Podsetimo, Ulm je grad u Nemačkoj koji ima preko 115.000 stanovnika i rodno je mesto Alberta Ajnštajna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.