Saradnja grada i Udruženja penzionera

VIDEO K9: Naredne godine iz gradskog budžeta biće izdvojeno više novca za unapređenje socijalne zaštite naših najstarijih sugrađana, rečeno je u subotu na Skupština Udruženja penzionera Novog Sada održanoj u sali gradskog parlamenta.

0
12

Ove godine, na putovanja u banje o trošku grada otišlo je 2.800 penzionera, a početkom sledeće godine tu priliku dobiće njih još 400 rekao je zamenik gradonačelnika Milan Đurić koji je u subotu prisustvovao sednici Skupština Udruženja penzionera Novog Sada.

On je dodao i da grad intenzivno radi na rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji objekata namenjenih domovima penzionera na području Novog Sada, u Budisavi, Kisaču, Kaću, Kovilju, Bukovcu, Stepanovićevu, Ledinacoma, Sajlovu i Futogu. Dnevni boravci, klubovi za penzinere, pomoć i nega u kući, povlastice u javnom prevozu, kako je rekao, samo neke od mera koje Grad sprovodi kako bi starijim sugrađanim olakšao penzionerske dane.

Za pomoć starijim licima, što kroz usluge ili kroz program unapređenja socijalne zaštite, ove godine izdvojeno je skoro 228 i po miliona dinara, a za 2022. je opredeljeno skoro 243 miliona.

Predsednik Udruženja penzionera Momo Čolaković je zahvalio Gradu na podršci i dobroj saradnji zahvaljujući kojoj se stvaraju bolji uslovi za brigu o najsiromašnijim penzionerima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.