Saradnja Čajetine i Istočnog Sarajeva

VIDEO K9: Opština Čajetina i gradska opština Istočni Stari Grad koja pripada Istočnom Sarajevu juče su potpisali povelju o uspostavljanju saradnje. Dokument su u prostorijama čajetinske opštine potpisali Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Stari Grad.

9

Potpisivanjem povelje Opština Čajetina je zvanično uspostavila saradnju sa Opštinom Istočni Stari grad iz Republike Srpske. 

Naš zadatak je da uspostavimo i pospešimo saradnju sa Istočnim Starim Gradom na svim poljima, počev od ekonomskog, turističkog, sportskog i kulturnog, izjavio je tom prilikom predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Inicijativu za uspostavljanje saradnje pokrenula je opština iz Republike Srpske. Prema rečima načelnika opštine Istočni Stari Grad, Boje Gašanovića, to je pogotovo važno u svetlu aktuelnih političkih dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Stamatović je istakao da je potpisivanje ove povelje kruna saradnje sa Republikom Srpskom jer je Čajetina, kako je naveo, odavno bratska opština i sa Trnovom i Laktašima, a ima odličnu saradnju i sa Banjalukom, Bijeljinom i Sarajevom.

Nakon potpisivanje povelje o uspostavljanju saradnje, predsednici su razmenili poklone. Opština Istočni Stari Grad nastala je od opštine Stari grad Baščaršija tokom ratnih dešavanja u BiH 1992. godine i entitetskom linijom u dužini od 40 kilometara graniči se sa federalnim Sarajevom.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.