Saradnja Belorusije i Novog Sada

VIDEO K9: Delegaciju Belorusije u Gradskoj kući primio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Osim o saradnji u oblasti poljoprivrede, na sastanku je bilo reči i o saradnji u oblasti ekonomije, kulture, ali i dovođenju novih investicija u Novi Sad.

289

Saradnja Belorusije sa Srbijom i Vojvodinom sve je jača, rekao je ambasador ove zemlje Vladimir Čušev prilikom prijema u Gradskoj kući, podsećajući da dve zemlje već decenijama imaju dobre odnose.

Ministar poljoprivrede Belorusije je rekao da je ojačana saradnja sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo kroz koju će osim razmene dobara biti obezbeđeno i učešće na sajmovima poljopriverde u obe zemlje.

Gradonačelnik Miloš Vučević je razgovarao sa delegacijom iz Belorusije i o kulturnoj saradnji, a tom prilikom je pružena puna podrška Gradu Novom Sadu u procesu kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Sagovornici su se složili da je veoma značajno aktivno održavati međusobne veze dve zemlje, kako gradova-pobratima Novog Sada i Gomelja, tako i regija i naroda Belorusije i Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.