Saradnja APV i lokalnih samouprava

VIDEO K9: Protokol o saradnji u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja Pokrajinske vlade i više od 20 lokalnih samouprava sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, potpisan je danas u zgradi Banovine.

0
327

Protokol je potpisan u skladu sa inicijativom Pokrajinske vlade da omogući jedinicama lokalne samouprave Autonomne pokrajine Vojvodine da postanu suosnivači JP “Zavoda za urbanizam Vojvodine”, radi ostvarivanja saradnje.

“Ova akcija je pokrenuta da bi se sama procedura izrade urbanističke i prostorne planske dokumentacije sa jedne strane pojednostavila, a sa druge strane da bi se poboljšao kvalitet. Od javnog značaja infrastrukturne projekte koje želimo da radimo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Sa mnogim drugim projketima je javnost već upoznata i ukoliko to želimo da sprovedemo u nekom dovoljnom roku onda je neophodno pojednostaviti administraciju”, rekao je Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za urbanizam.

Strateški interes organa AP Vojvodine je da u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja stvori efikasan sistem kojim će se obezbediti stvaranje planskog osnova kao uslova za privlačenje investicija u oblasti proizvodnje.

“Sada je potpisan Protokol, to se mora usvojiti u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine. U planu su osnivački ulozi koji su simbolični, od svega 2 % će biti praktično vlasnici i nakon toga može se početi sa radom”, naveo je Galić.

Protokolom o saradnji definisane su obaveze lokalnih samouprava, a to su donošenje Odluke o suosnivanju i uplata suosnivačkog uloga, kao i rokovi za izvršenje, a takođe i obaveza Pokrajinskog sekretarijata JP “Zavoda za urbanizam Vojvodine” da nakog toga pristupe aktivnostima na izmeni osnivačkog akta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.