Saradnja APV i Gruzije

VIDEO K9: U narednom periodu biće upostavljena bliža saradnja između AP Vojvodine i gruzijske regije Adžarije, najavljeno je danas tokom posete šefa Misije u Beogradu Ambasade Gruzije Ilije Koberidzea.

0
39

Odnosi Republike Srbije i Gruzije tradicionalno su dobri i prijateljski, sa prostorom da budu unapređeni na polju ekonomije, turizma i kulture, rečeno je danas tokom posete šefa Misije u Beogradu Ambasade Gruzije Ilije Koberidzea Pokrajinskoj vladi.

Na sastanku je takođe dogovoreno da će u narednom periodu biti uspostavljeni kontakti između AP Vojvodine i gruzijske regije Adžarije, koja je, kako je naveo Koberidze, iskazala interesovanje za uspostavljanje saradnje sa našom pokrajinom.

Osvrćući se na spoljnotrgovinsku robnu razmenu između Srbije i Gruzije, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ovom prilikom kazao je da je učešće AP Vojvodine u spoljnotrgovinskoj razmeni dveju zemalja prošle godine iznosila 4%, ocenjujući kako je upravo ova oblast privrede veliki potencijal.

Koberidze je takođe izjavio kako je kao prvi gruzijski diplomata u Srbiji, počastvovan što ima mogućnost da radi na jačanju veza između dveju zemalja, izrazivši očekivanje da će u ovoj godini saradnja AP Vojvodine i Adžarije biti i ozvaničena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.