Šansa za zapošljavanje Roma

VIDEO K9: Gradska uprava Novog Sada danas je objavila poziv za poslodavce i nezaposlene Romske nacionalne manjine za učešće u projektu pod nazivom „Inkluzija Romkinja i Roma i povratnika kroz nove šanse za zapošljavanje u Novom Sadu“.

0
35

Objavljen je poziv za učešće u projektu koji ima za cilj smanjenje siromaštva, povećanje zaposlenosti i socijalne uključenosti Roma i povratnika. Naziv projekta je „Inkluzija Romkinja i Roma i povratnika kroz nove šanse za zapošljavanje u Novom Sadu“.

Mere podrazumevaju program radnog angažovanja Pomoći u kući u okviru kojeg će 15 žena biti podržano kroz realizaciju obukom i sertifikacijom za pružanje usluga Pomoć u kući, dok će njih deset biti uključeno u radni angažman kod licenciranih pružalaca usluga Pomoć u kući u Novom Sadu.

Uz novčanu nadoknadu, angažovanje će trajati tri meseca.

Kroz ovaj projekat biće angažovano i 10 Roma, Romkinja i povratnika u javnim institucijama, takođe 3 meseca uz novčanu nadoknadu, te realizovan Program podrške pri zapošljavanju kod poznatog poslodavca koji podrazumeva obuke za zanimanja koje će se odvijati u stvarnom radnom okruženju u kojima kompanija preuzima ulogu pružaoca usluga za 10 zainteresovanih nezaposlenih Romkinja i Roma i povratnika.

Sama obuka će, uz novčanu nadoknadu, trajati tri meseca i omogućiće im lakši ulazak na tržište rada.

Pored toga, pet nezaposlenih lica će, kroz mentorski program i nabavku osnovne obuke, biti osnaženo za pokretanje sopstvenog biznisa.

Projekat realizuje Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu u partnerstvu sa Centrom za proizvodnju znanja i veština, a uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnju saradnju – GIZ, dok je period za realizaciju aktivnosti 30. novembar ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.