Šansa za više od 900 nezaposlenih

0
81

U Srbiji je prošle godine održano više od 60 sajmova za zapošljavanje na kojima je učestvovalo skoro 1.500 poslodavaca i oko 50.000 nezaposlenih, što je rezultiralo zapošljavanjem više od 10.000 lica, rekao je direktor NSZ na 33. Sajmu zapošljavanja u Novom Sadu.

Martinović je dodao i da je prošle godine u našem gradu, kao rezultat dva održana sajma zapošljavanja, posao našlo oko 900 sugrađana.

Veliki je broj deficitarnih zanimanja koja nedostaju na našem, ali i evropskom tržištu rada, a na sajmu u Novom Sadu učestvovalo je skoro 60 kompanija, koje su prijavile više od 900 slobodnih radnih mesta.

Ponudom poslova bile su zadovoljne Žene preduzetnice Vojvodine, koje će, inače, 13. maja u Temerinu održati i Samit žena preduzetnica na kojem će svoje proizvode predstaviti više od 100 učesnica.

Prednost održavanja Sajma zapošljavanja u ovom trenutku je to što je NSZ nedavno raspisala javne pozive za finansijske podsticaje poslodavcima i nezaposlenima za integraciju teže zapošljivih kategorija na tržištu rada, što je šansa da u ovoj godini bude uključeno više od 21.000 nezaposlenih u različite programe i mere.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.