Šansa za pokretanje sopstvenog biznisa

VIDEO K9: Svi oni koji imaju dobru poslovnu ideju a nemaju sredstava da je realizuju, svoju šansu mogu pronaći u okviru programa "Pokreni se za posao" koji je danas prezentovan u Novom Sadu. Cilj programa je da pomogne ljudima da započnu ili unaprede svoj biznis.

622

Sedmu godinu zaredom 100 perspektivnih preduzetničkih ideja imaće priliku da bude realizovano u okviru nacionalnog konkursa “Pokreni se za posao”.

U prethodnih 6 godina podržano je 490 preduzetnika sa teritorije Republike Srbije, među kojima se nalaze sve ciljne grupe – mladi preduzetnici, žene preduzetnice, kao i osobe koje su u četrdesetim, pedesetim godinama ostale bez posla. Program nudi pomoć u visini od 2.000 evra, odnosno 240.000 dinara. koji može da bude upotrebljiv za nabavku neophodne opreme za pokretanje ili proširenje posla.

“Naš program obuhvata i stručne i poslovne treninge koji omogućavaju našim klijentima da što lakše pokrenu svoj posao, ili, sa druge strane, ukoliko dođe do proširenja posla, kako da steknu ta neka posebna znanja i veštine koje su im potrebne. A što je najbitnija komponenta programa, to je savetodavna pomoć koju im nudimo u periodu od 2 godine od toga kako da proizvedu svoj proizvod, odnosno pruže uslugu, do toga kako da urade uspešan marketing i da im prodaja napreduje i kako da plasiraju taj svoj proizvod kako na domaćem tako i na izvoznom tržištu”, istakao je Milivoje Jovanović, menadžer projekta “Pokreni se za posao”.

Jovanović navodi da su iskustva dosadašnjih korisnika programa veoma dobra, a najvažnije je, kako kaže, da su zahvaljujući njihovom uspehu i neki novi radnici dobili posao, što je, osim samozapošljavanja, još jedan od ciljeva programa. U organizaciji su pojasnili i koji su uslovi konkursa.

“Ukoliko delatnost nije registrovana, prvi uslov je da se, ukoliko budu podržani kroz naš konkurs, registruju nakon dobijanja opreme koja im je neophodna. To je prvi uslov. I imaju finansijsko učešće od samo 20% odnosno na vrednost donacije koja je 240.000 njihovo učešće je 20% i sav taj novac se posle ulaže u njihove obuke, treninge. Tako da, faktički, cela ta vrednost donacije ide ka njima”, kazao je Jovanović.

Konkurs traje do 29. februara, a detaljnije informacije o uslovima, način prijavljivanja, kao i sam formular prijave, svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu www.pokrenisezaposao.rs na kome je dostupna i lista svih preduzetnika koji su do sada, zahvaljujući ovom konkursu, pokrenuli ili unapredili svoj mali biznis.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.