Šansa za mlade kroz letnje razmene

VIDEO K9: Više od četrdesetoro mladih uzrasta od 17 do 21 godine boraviće ovog leta u letnjim kampovima u nekim od evropskih zemalja. U pitanju je program razmene mladih koje godinama unazad organizuje Humanitarni klub "Lions Mileva Marić Ajnštajn" iz Novog Sada.

0
613

Klub Lions već 8 godina u Novom Sadu sprovodi program razmene mladih. Svake godine deca iz Srbije odlaze u jednu od 23 zemlje, gde Klub za decu organizuje letnje kampove.

Ove godine po prvi put su ostvareni uslovi da i deca iz drugih zemalja borave u Srbiji, pa će oko desetoro mladih između 17 i 21 gopdine, ovog leta imati priliku da upoznaju našu zemlju.

“Preko četrdesetoro dece uzrasta od 17 do 21 godinu putuje u Evropu ovoga leta i provešće tamo dve nedelje u letnjim kampovima. Kao što sam rekla, osam godina radimo već ovaj program, međutim ove godine su se tek stvorili uslovi da i mi kako se i očekuje s obzirom da se program zove razmena mladih u Novom Sadu organizujemo letnji kamp i zahvaljujući podršci Grada Novog Sada mi smo ove godine uspeli da obezbedimo određena sredstva i da napravimo jedan promotivni kamp u Maloj Remeti na Fruškoj gori, tako da će naši gosti koji budu došli i u Novi Sad i u Beograd i u Zrenjanin, provesti 5 dana u Maloj Remeti i tamo će se družiti, a drugi deo programa će boraviti u porodicama”, navela je Imelda Monarov Čiljak iz Kluba “Lions Mileva Marić Ajnštajn”.

Osim edukacije mladih, Klub sprovodi razne aktivnosti kako bi se poboljšao kvalitet života onih kojima je pomoć najpotrebnija.

“Osnovni cilj je doprinos lokalnoj zajednici, znači bavljenje humanitarnim radom i svojim aktivnostima mi doprinosimo kvalitetnijem životu naših sugrađana. Sarađujemo sa različitim medicinskim ustanovama kao što je Klinički centar Vojvodine i najviše radimo sa decom i sa našim najstarijim sugrađanima, s obzirom da smo imali jednu veliku akciju za Gerontološki centar Novog Sada. Isto tako radimo sa nekim opštinama u okolini Novog Sada, vezano za novogodišnje programe za decu iz hraniteljskih porodica i to nam je cilj naravno da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija”, rekla je Monarov Čiljak.

Klub iz Novog Sada, predstavnik je međunarodne humanitarne organizacije Lions, koja broji preko 1.500.000 članova, a bavi se i humanitarnim radom kroz različite aktivnosti i edukativne programe, među kojima je i razmena mladih tokom leta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.