Sankcije nikome, pa ni Rusiji

VIDEO K9: Srbija je, zbog dešavanja 90ih godina, poslednja zemlja koja treba da uvede sankcije bilo kome, a pogotovo Rusiji, izjavio je politički analitičar i urednik Nove Srpske političke misli Đorđe Vukadinović.

0
24

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle odluke predsednika Rusije Vladimira Putina o priznanju dve samoproglašene republike na istoku Ukrajine, da pozicija Srbije nije laka, da postoje brojni izazovi, ali i pritisci pogotovo kada je u pitanju uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji.

Koji bi bio ispravan stav Srbije povodom dešavanja u Ukrajini pitali smo političkog analitičara i urednika Nove srpske političke misli Đorđa Vukadinovića.

Srbija je ostala skoro usamljena u Evropi u odbijanju da se pridruži međunarodnoj izolaciji Rusije zbog invazije na Ukrajinu. Time je još jednom ostala izvan spoljne politike Evropske unije (EU), čija članica želi da postane. Jedina je zemlja na Zapadnom Balkanu koja se nije pridružila ekonomskim sankcijama EU.

U međuvremenu, zapadne zemlje pojačavaju svoje aktivnosti u Srbiji, a na agendi bilateralnih sastanaka su i razgovori o Ukrajini. Iako smatraju pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine, vlasti u Srbiji donele su odluku da zbog toga ne sankcionišu Rusiju. Zvanični Beograd u svojim izjavama ističe tradicionalno prijateljstvo sa Rusijom.

Politički analitičar i urednik Nove srpske političke misli, Đorđe Vukadinović, je povodom odnosa Srbije prema dešavanjima u Ukrajini, uz napomenu da je javno mnjenje u Srbiji većinski na ruskoj strani, rekao da je Srbija, zbog dešavanja 90ih godina, poslednja zemlja koja treba da uvede sankcije bilo kome, a pogotovo Rusiji.

Prilog preuzet od KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.