Sanitetsaka vozila za sedam ustanova

VIDEO K9: Sedam ustanova socijalne zaštite u Vojvodini dobilo je ključeve od sanitetskih vozila čiju nabavku je finansiralo Ministarstvo za rad i socijalna pitanja. Ključevi su uručeni ispred zgrade Vlade Vojvodine, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je naglasio da je reč o važnoj donaciji, koja će omogućiti sigurniji transport korisnika gerontoloških centara, ali i drugih korisnika u opštinama koje su dobila vozila.

0
449

Ključeve novih sanitetskih vozila, za čiju nabavku je Ministarstvo za rad i socijalna pitanja izdvojilo skoro 31,5 miliona dinara, dobili su Dom za stare i penzionere Apatin, gerontološki centri u Bačkoj Palanci, Kikindi, Pančevu, Somboru i Subotici i Dom za smeštaj duševno obolelih lica “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac” u Novom Bečeju.

“Ova nabavka koju je sprovelo Ministarstvo ima jedan drugi simbolički smisao. Pokazuje se da možemo zajedno, pokazuje se da Pokrajinska vlada i sva ministarstva i Vlada RS na jedan konkretan način politikom okupljanja oko projekata čine sve što mogu da poboljšaju standard građana Vojvodine pa i standard onih korisnika gerontološlih centara kojih nije malo”, naveo je Mirović.

On je podsetio je da je nova Pokrajinska vlada, u proteklih nekoliko meseci, iz tekuće budžetske rezerve izdvojila 60,3 milina dinara za sanaciju i opremanje ustanova socijalne zaštite, te da je za te potrebe u 2017. godini udvostručen budžet. Istovremeno, kako je Mirović dodao, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u onim oblastima za koje je nadležno, preduzima potrebne mere da se unaprede objekti socijalnog staranja, te da se korisnici u njima osećaju komfornije i bolje.

“Mi ćemo nastaviti sa nabavkom vozila za manje razvijene opštine. Vozila hitne pomoći će doći u domove zdravlja u narednih nekoliko nedelja i time ćemo zapravo popravljati ono stanje koje smo zatekli u junu 2016. kada je izabrana nova Pokrajinska vlada. Mi smo investirali značajna sredstva a još i veća sredstva je investiralo nadležno ministarstvo u objekte socijalnog staranja nateritoriji APV i iz dana u dan ćemo se truditi da svi objekti i svi korisnici budu mnogo zadovoljniji”, rekao je Mirović.

Ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin je naglasio da Vlada Srbije i Pokrajinska vlada čvrsto i tesno sarađuju u onome što je zajednički cilj, a to je bolji život svih građana u Vojvodini. Vulin je istakao da je ministarstvo na čijem je čelu prošle godine zajedno sa Pokrajinskom vladom investiralo 198 miliona dinara u objekte socijalne zaštite širom Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.