Saniranje posledica jučerašnjeg nevremena u gradu

VIDEO K9: Olujni vetar koji je tokom jučerašnjeg dana protutnjao Novim Sadom načinio je priličnu materijalnu štetu. Povređenih, na sreću, nije bilo, a radnici Gradskog zelenila i danas saniraju posledice ovog nevremena.

0
242

Košava sa udarima olujne jačine koja je od ponedeljka uveče duvala u Novom Sadu pomerala je kontjnere i raznela smeće po gradu, oduvala deo limenog krova na Ribljoj pijaci.

Polomljen je i veliki broj grana, a najveća je pala u blizini Filozofskog fakulteta. Povređenih sugrađana nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta, najviše na automobilima parkiranim u blizini drveća.

“Radnici Gradskog zelenila evo i danas uklanjaju štetu nanetu olujnim vetrom na celoj teritoriji Novog Sada. Granja, bez obzira na to što smo na vreme i veoma kvalitetno orezali stabla i uklonili ona koja su trula, bolesna ili prezrela, ima zaista na sve strane”, rekao je za Kanal 9 Ivan Nožinić, potrparol JKP Gradsko zelenilo.

Vetar je iz korena ičšupao četiri stabla u gradu, u Primorskoj, u ulici Živojina Ćuluma, u Fruškogorskog odreda, kao i u blizini Doma zdravlja u ulici Zmaj Ognjena Vuka, koje su radnici Gradskog zelenila uspeli da saniraju i vrate.

“Najvažnije je da tokom ovog nevremena nema povređenih, materijalne štete ima, ali u pitanju je viša sila”, istakao je Nožinić.

Ovo preduzeće je tokom nevremena angažovalo svoje interventne ekipe opremljene neophodnom mehanizacijom koje su u utorak neprestano dežurale na terenu, a i danas rade na uklanjanju njegovih posledica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.