Saniranje posledica jučerašnjeg nevremena u gradu

VIDEO K9: Olujni vetar koji je tokom jučerašnjeg dana protutnjao Novim Sadom načinio je priličnu materijalnu štetu. Povređenih, na sreću, nije bilo, a radnici Gradskog zelenila i danas saniraju posledice ovog nevremena.

151

Košava sa udarima olujne jačine koja je od ponedeljka uveče duvala u Novom Sadu pomerala je kontjnere i raznela smeće po gradu, oduvala deo limenog krova na Ribljoj pijaci.

Polomljen je i veliki broj grana, a najveća je pala u blizini Filozofskog fakulteta. Povređenih sugrađana nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta, najviše na automobilima parkiranim u blizini drveća.

“Radnici Gradskog zelenila evo i danas uklanjaju štetu nanetu olujnim vetrom na celoj teritoriji Novog Sada. Granja, bez obzira na to što smo na vreme i veoma kvalitetno orezali stabla i uklonili ona koja su trula, bolesna ili prezrela, ima zaista na sve strane”, rekao je za Kanal 9 Ivan Nožinić, potrparol JKP Gradsko zelenilo.

Vetar je iz korena ičšupao četiri stabla u gradu, u Primorskoj, u ulici Živojina Ćuluma, u Fruškogorskog odreda, kao i u blizini Doma zdravlja u ulici Zmaj Ognjena Vuka, koje su radnici Gradskog zelenila uspeli da saniraju i vrate.

“Najvažnije je da tokom ovog nevremena nema povređenih, materijalne štete ima, ali u pitanju je viša sila”, istakao je Nožinić.

Ovo preduzeće je tokom nevremena angažovalo svoje interventne ekipe opremljene neophodnom mehanizacijom koje su u utorak neprestano dežurale na terenu, a i danas rade na uklanjanju njegovih posledica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.