Saniranje posledica bojkota

VIDEO K9: Opozicione partije koje su bojkotovale izbore osudile su sebe na vanparlamentarnu borbu i imaće problem da povrate svoju relevantnost na političkoj sceni, ocenio je novi predsednik Nove stranke u našoj emisiji Otvoreni ekran.

0
26

Nova stranka je na izbornoj konferenciji 3. oktobra dobila  novo rukovodstvo kojem je, u naredne četiri godine, koliko mu po Statutu traje mandat, povereno rukovođenje strankom.

Novi predsednik stranke Aris Movsesijan, na toj funkciji je zamenio Zorana Živkovića, koji je pre isteka drugog mandata podneo ostavku i koji je tom prilikom poručio da treba izvući pouku iz prethodnik izbora na kojima je, kako je naveo, bilo krađe glasova, ali i nespornih grešaka opozicije, kao i nametnute ideje bojkota, koja nije donela nikakvog rezultata.

Movsesijan je po izboru istakao da neće izneveriti načela politike Zorana Đinđića, po čijem je uzoru Nova stranka i osnovana. 

Fokus budućeg rada, s obzirom na pandemiju, kako je rekao, treba da bude usmeren na socijalnu i zdravstvenu sigurnosti građana, koji su, zbog neizbežne ekonomske krize, opravdano zabrinuti za svoju budućnost.

Prvi korak u opozicionom delovanju je formalizacija procesa najavljenog spajanja Nove stranke i Pokreta slobodnih građana, što će, kako je rečeno na konferenciji stranke, dodatno osnažiti liberalne vrednosti i demokratsku scenu Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.