Sanirani zatvoreni bazeni na Spens-u

VIDEO K9: Završena je rekonstrukcija zatvorenih bazena na SPENS-u. Radovi su trajali od 20. maja do 13. novembra i koštali su 127,4 miliona dinara.

0
120

Zatvoreni bazeni u okviru JP SPC „Vojvodina“ rade od 1990. godine, a ovo je prvi put da je rekonstruisan olimpijski bazen i da su sanirane bazenske prostorije, u šta je uloženo ukupno 127,4 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Sada je precizirao da je iz gradskog budžeta za ove svrhe izdvojeno 92,4 miliona dinara, dok je 35 miliona dinara uložilo Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija.

Radovi na sanaciji olimpijskog zatvorenog bazena podrazumevali su sanaciju školjke bazena u zatvorenom delu objekta i sanaciju ploča plaže oko bazena.

Betonska konstrukcija je pretrpela prilična oštećenja od dugogodišnjeg curenja vode kroz dilatacije, pa su napukli stubovi koji nose betonsku školjku ojačani novim stubovima i sva oštećenja i naprsline su sanirani.

Takođe su sređene oštećene betonske ploče plaže.

Čitava konstrukcija je dodatno ojačana i utegnuta karbonskim trakama.

Hidroizolacija bazena, kako je rečeno, urađena je na najsavremeniji način, a kompletno su obnovljene keramika bazena i okolne plaže.

Zamenjeno je podno grejanje, kao i sve prateće instalacije, a uređena su i dva toaleta za posetioce u ulaznom holu bazena.

Postavljene su podne i zidne keramičke pločice, kao i 30 novih kabina za presvlačenje.

Sanirano je osam postojećih svlačionica, a mokri čvor i prostor za tuširanje izgrađeni su u skladu sa standardima pristupačnosti.
Na naše pitanje kada će početi sa upotrebom, direktor SPENS-a odgovorio je u što kraćem mogućem roku.

Dragana Milića, direktora SPENS-a smo takođe pitali u čemu je problem sa toaletom na SPENS-u koji već neko vreme ne radi, a dobili smo odgovor da se trenutno radi na tome i da će toalet biti u upotrebi za dva-tri dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.