Sanirane posledice nevremena

VIDEO K9: Vremenske nepogode koje su tokom vikenda pogodilo delove naše zemlje i regiona nije zaobišlo ni Novi Sad i okolinu. Ekipe Gradskog zelenila brzo su reagovale i sanirale većinu posledica koje je nevreme ostavilo za sobom.

0
28

Naš grad i prigradska naselja našli su se na udaru snažnog nevremena koje se u nedelju sručilo na ovo područje.

Zabeležene su štete u Kisaču, Kaću i Budisavi u Kaću i Budisavi gde je vetar čupao drveće i bandere, pa su na teren izlazili i novosadski vatrogasci.

Brojne novosadske ulice poput Temerinske, Svetozara Miletića ili Beogradski kej su bile zatrpane nanosima i odlomljenim granama.

Ekipe Gradskog zelenila su sanirale većinu štete već tokom nedelje.

Pojedina mesta su ostala neprohodna i dan kasnije, barem za pešake i bickliste. Biciklističke staze duž pojedinih ulica, poput ove uz Temerinski put, ličile su na kanale pune vode, gde su biciklisti imali opciju da voze prešačkom stazom ili da pređu na drugu stranu ulice.

Delovi ulica koje inače imaju problema sa odvodom atmosferske vode pretvorila su se u  mala jezera. 

Ipak, narednih dana meteorolozi najavljuju razvedravanje i toplije vreme, pa je izvesno da će i ovaj deo puta biti prohodan za bicikliste.

U široj okolini našeg grada najviše kiše i grada palo je u Mošorinu, Kovilju, kao i oko Beočina i Banoštora.

Hidrolozi ne očekuju da obilne kiše u našoj zemlji, kao i u gornjem toku Dunava i Tise, donesu vodostaje preko nivoa redovne odbrane od poplava, tako da Vojvodini ne prete opasnosti od izlivanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.