Sanirana zgrada Skupštine Vojvodine

VIDEO K9: Sanirana su oštećenja na zgradi Skupštine Vojvodine nastala tokom radova na izgradnji obližnje podzemne garaže, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

0
19

Radovi na sanaciji oštećenja dela zgrade Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, nastalog usled izgradnje javne garaže u neposrednoj blizini, završeni su za dvanaest dana, a radove vredne 841.750 dinara finansirao je investitor izgradnje javne garaže „Garaža Banovina“, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Nakon što je u decembru 2022. godine Departman za građevinarstvo i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka izradio Elaborat o nastaloj šteti i merama sanacije, nadležna Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa zaključila je sa investitorom ugovor o izvođenju radova na sanaciji oštećenja.

Izvedeni su, kako je navedeno, sledeći radovi: čišćenje dilatacija, uklanjanje maltera, formiranje novih dilatacija, završna obrada zidova, ugradnja odgovarajućih lajsni, bojenje zidova i popravka lifta.

Dodaje se i da će nadležni iz Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa nastaviti sa praćenjem stanja zgrade tokom radova na izgradnji garaže i preduzimaće mere na zaštiti objekta sa stručnom podrškom Fakulteta tehničkih nauka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.