Sanirana dva bunara na Ratnom ostrvu

VIDEO K9: Dva reni bunara su rekonstruisana na izvorištu Ratno ostrvo u Šangaju, koje je i ujedno i najveće izvorište pijaće vode za Novi Sad.

12

Zavrešena je revitalizacija, odnosno kompletna rekonstrukciju reni bunara broj osam i broj pet, na izvorištu Ratno ostrvo u Šanagaju, najvećem izvorištu pijaće vode za grad Novi Sad.

Vučević je napomenuo i da je važno to što su reni bunari povezani sa fabrikom vode na keju na Štrandu kako bi zaposleni iz Vodovoda mogli da očitavaju potrošnju i upravljaju kompletnim sistemom.

U planu je, prema rečima gradonačelnika, nastavak izgradnje tzv. zapadnog magistralnog vodosnabdevanja od Adica, Veternika, Futoga i Begeča.

Prema ovim projektima, kaže Vučević, planirani su još i završetak radova vodovoda u naselju Bocke, kao i nastavak radova u Sajlovu i naselju Jugovićevo u delu gde su izgrađeni stanovi za pripadnike službe bezbednosti.

Takođe je, kako je naveo, planirana i rekonstrukcija bunara na izvorištu ”Štrand” čime bi bili povećani kapaciteti vodosnabdevanje u gradu, ali je za realizaciju tog projekta neophodno pre toga rešiti kanalizacionu mrežu na Limanima koja je pravljena šezedesetih godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.