“Šangaj rules”

VIDEO K9: „Šangaj rules“ je projekat čiji je cilj podizanje medijske i informatičke pismenosti kod mladih. O ovoj važnoj temi organizatori mlade edukuju već nekoliko godina, a ove godine zbog epidemije radionice se realizuju onlajn putem. Ovaj projekat urađen je uz podršku Grada Novog Sada.

0
56

U subotu je održana prva u nizu radionica za mlade pod nazivom „Šangaj rules“.

Reč je o projektu koji realizuje klub „Petro Max“, a cilj je kroz edukativne radionice podići kvalitet informacione i medijske pismenosti kod mladih.

Radionica je ime dobila po Osnovnoj školi “Veljko Vlahović” u Šangaju koja podržava projekat, a kako kažu organizatori, posvećana je mladima sa čitave teritorije Novog Sada.

Zbog epidemije korona virusa od marta učenici su većinom pohađali onlajn nastavu te su se mladi, kako kaže Daniela Ignjatić, koordinatorka projekta, sa aplikacijama putem kojih prate časove, ali, dodaje ona, to nije dovoljno. Takođe je važno, kako kaže, mlade edukovati i o raspoznavanju lažnih vesti, čiji je broj tokom pandemije znatno povećan.

Nije važno mlade samo informisati, potrebno je i delovati preventivno, zaključuje Ignjatić koja smatra da se mladi moraju upoznati sa svim pravilima koja vladaju na internetu, kao i o opasnostima kojima su svakodnevno izloženi.

Šangaj rules se održava treću godinu zaredom, a organizatori se nadaju da će biti stvoreni uslovi i za edukacije u učionicama.

U narednom periodu predavači će biti i profesori sa Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžement.

Organizatori pozivaju sve mlade da se priključe projektu na kom će ih o ovim važnim temama edukovati pedagozi, profesori i novinari.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.