Šangaj iščekuje salu i most

VIDEO K9: Malo koja mesna zajednica u gradu nema na šta da se požali. Ipak, prema rečima predsednika Mesne zajednice Šangaj, ovo naselje ima gotovo sve i 'sramota bi bila da se na nešto požale'.

0
980

Žitelji Šangaja zadovoljni su saradnjom sa gradom.

Kako navode, u planu je izgradnja sportske hale i mosta u ovom naselju, a jedino su nezadovoljni činjenicom da se azil za životinje nalazi u blizini, navodi predsednik Dragomir Šušakov, ali ističe da Šangaj za sada ima sve što je jednom naselju neophodno.

“Svi su izgledi da treba da dobijemo most preko kanala, jer planirana je biciklistička staza, trka od Keja do Titela, pa nam se već do pola puta asfaltirala dolma, tako da to treba da bude, ako Bog da. Malo samo imamo problem, ne volimo što je u blizini azil za pse i malo imamo previše pasa lutalica”, rekao je Šušakov.

Šušakov takođe iskazuje zadovoljstvo, jer Naftagas više ne zagađuje ovo naselje. Ipak, do izgleda Šangaja kakav je danas bile su potrebne godine rada, a zasluge tome sebi pripisuje i bivši predsednik Mesne zajednice Bela Kurina.

“Meni je pripala čast da isto dobijem šansu da budem predsednik Mesne zajednice sa ogromnim problemima. Znači, nisam znao gde da se uhvatim. Ovde gde sada vidite ovu biblioteku, tu je nekad bila prodavnica Centroslavije i kad je to propalo, to je bilo ruinirano skroz. Ovde ispred platoa, tu je bilo smetlišta koliko god hoćete, Crkva je tek bila u fazi izgradnje, nije bilo ni fasade, ništa. Škola, kao škola, katastrofa je bilo, u krugu i tako dalje. Pošta je iz ’70 i neke godine, dalje, pričam o dečjem vrtiću, procureo je krov. Znači problemi, što se tiče toaleta kod njih, ono je bilo katastrofa. I tu smo mi smogli snage, nismo znali odakle da krenemo od problema, pa smo išli etapno, obraćali smo se gradu, jer smo znali da grad ulaže u mesne zajednice”, kazao je on.

Kurina je u razgovoru za Kanal 9 rekao da je predviđeno da Šangaj 2021. godine bude iseljen, ako se steknu uslovi, međutim mišljenje predsednika Šušakova je da preseljenja neće biti, jer kako kaže, da je planirano preseljenje, Šangaj ne bi dobio kompletnu infrastrukturu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.