Šangaj dobija sportsku salu

VIDEO K9: Na radost školaraca u Šangaju, ali i meštana koji su decenijama čekali da Osnovna škola "Veljko Vlahović" dobije fiskulturnu salu, radovi na izgradnji sale počeli su u junu i početkom naredne godine, škola će konačno imati sportsku salu. Gradonačelnik Miloš Vučević je danas posetio Šangaj i obišao radove.

0
758

Nova sala površine 557 metara kvadratnih, sastojaće se iz spravarnice, dve svlačionice i dva sanitarna čvora za učenike, sanitarnog čvora i svlačionice za nastavno osoblje i sportske dvorane veličine 440 metara kvadratnih.

“Ponosni smo zajedno sa rukovodstvom škole što će biti ispunjen višedecenijski san žitelja Šangaja da i ovde mališani imaju najbolje moguće uslove za školovanje, odnosno da dobiju školsku sportsku salu. Siguran sam da će izvođač u predviđenim rokovima i završiti radove. Radi se o investiciji od 48 miliona dinara bruto, što nam pokazuje ozbiljna investicija za naselje Šangaj i plus moram da napomenem da je Grad u prethodne dve godine u ovu školu uložio gotovo 17 miliona dinara. U energetsku efikasnost, zamenu stolarije, kupovanje računarske opreme, saniranje dugova koji su iz nekog prethodnog perioda nasleđeni”, rekao je Vučević.

Direktorka škole Ljubica Grubač zahvalila se Gradu na podršci koju im je pružio, ravnopravno sa ostalim obrazovnim ustanovama u Novom Sadu.

“Planirano je zapravo da februar bude završetak radova i ja se nadam da će tako i biti. Ono što je bitno, ne remeti se naš školski život, bez obzira, mi smo izdvojeni fiziči. Tako da školska godina kreće normalno i to je jako važno, tako da u svakom slučaju radovi teku nesmetano, a mi opet s druge strane imamo svoj život i početak školske godine očekuje se da se odvija bez ikakvih poteškoća”, navela je Grubač.

Nakon osnovne škole, gradonačelnik je obišao i vrtić u Šangaju, u kojem je upravo danas završena izgradnje dečjeg igrališta, koje je finansirao Grad na inicijativu roditelja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.