Sanacija Ulice Milutina Milankovića

VIDEO K9: Nakon emitovanja našeg priloga o lošem stanju dela Ulice Milutina Milankovića u naselju Jugovićevo, iz Gradske uprave stiglo je objašnjenje o situaciji na terenu zbog koje su nam se sugrađanini i požalili i šta će biti preduzeto na rešavanju ovog problema.

0
29

Radove na izgradnji dela ulice Milutina Milankovića predviđenog projektnom dokumentacijom, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizovala u okviru infrastrukturnog opremanja stambenog kompleksa na Jugovićevu, odnosno izgradnje saobraćajnih površina, javnog osvetljenja i podzemne infrastrukture, a na osnovu sredstava opredeljenih u budžetu Novog Sada.

Iz Gradske uprave navode da je, u uslovima koje je izdalo preduzeće „Elektromreža Srbije“ a.d, navedeno da je u slučaju gradnje ispod ili u blizini postojećeg dalekovoda potrebna saglasnost nadležnog preduzeća. Dodaju da za ovu vrstu radova, odnosno izgradnja saobraćajnih površina, nije dobijena saglasnost EMS-a za deo Ulice Milutina Milankovića koji se nalazi ispod dalekovoda pa je ta deonica ostala neasfaltirana.

Podsetimo, ova ulica, kojom se može proći samo na vlastiti rizik za oštećenje vozila, jedna je od dva izlaza iz tog naselja, tako da se na drugom, u saobraćajnom špicu, stvaraju velike gužve, na štu su nam se i požalili sugrađani iz ovog dela grada.

Iz Gradske uprave poručuju da su njohove stručne službe, u saradnju sa EMS, angažovane, kako navode, “na iznalaženju najprihvatljivijeg rešenja kako bi se omogućilo da se kolovoz u neizgrađenom delu Ulice Milutina Milankovića sanira kroz redovno održavanje, a da pritom budu zadovoljeni uslovi bezbednosti, s obzirom na to da se na predmetnoj lokaciji nalazi dalekovod”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.