Sanacija krova i ambulante u školi “Svetozar Marković Toza”

VIDEO K9: Nevreme koje je zadesilo Novi Sad 23. maja, ostavilo je trag na Osnovnoj školi Svetozar Marković Toza u kojoj se tada obrušio krov. Do početka nove školske godine ova šteta trebalo bi da bude sanirana.

0
1057

Velika količina kiše, koja je padala tokom nevremena, natopila je krov i deo plafona koji je izlolacioni materijal, te se obrušio u dve učionice u dva različita krila škole.

“Sva sreća, u to vreme nije bilo nastave, pa niko nije stradao. Međutim, odmah u roku od pola sata, gradonačelnik je reagovao i poslao je stručne službe u školu. Oni su došli, građevinska inspekcija je momentalno zatvorila osam učionica. Četiri učionice u jednom krilu i četiri učionice u drugom krilu, iz prosto bezbednosnih razloga. Tako da smo ostali sigurni sa te strane i nastavu smo nekako priveli kraju sada, do kraja školske godine, uz neke pretumbacije što se tiče učionica. Međutim, odmah je Gradska uprava za obrazovanje obezbedila novčana sredstva za to i u toku je javna nabavka”, rekao je Dušan Šijačić, pomoćnik direktora OŠ “Svetozar Marković Toza”.

Šijačić očekuje da će radovi biti privedeni kraju pre početka nove školske godine 1. septembra.

Ovu školu očekuje još jedno renoviranje tokom leta. Naime, škola bi ponovo trebalo da dobije pedijatrijsku ambulantu, koja je ovde postojala pre tri godine.

“Mi smo obavili jedan deo posla, a to je anketiranje roditelja. Napravili smo anketu, izvršili anketu sa roditeljima i velika većina roditelja je prihvatila tu ideju i povratak pedijatrijske službe ponovo u školu. Gradska uprava za obrazovanje je dala više od 3 miliona dinara za sanaciju toga. Sprovedena je zakonska procedura oko izbora za izvođača radova i to je sve odrađeno i čekamo sad samo početak radova”, naveo je Šijačić.

Prema rečima Šijačića, već od naredne školske godine, đaci koji pohađaju ovu osnovnu školu, pored zubara, moći će da koriste i usluge pedijatra u svojoj školi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.