SANACIJA KOLOVOZA I PREPREME ZA 21. NOVOSADSKI MARATON

618

U toku je sanacija kolovoza koja je deo priprema pred Novosadski maraton koji će se 13. oktobra tradicionalno biti održan po 21. put.

Sva oštećenja na kolovozu, duž cele trase maratona, ovih dana će biti popravljena, najavljeno je u Zavodu za izgradnju grada.

Na delu Bulevara cara Lazara koji pripada trasi maratona, odnosno na deonici od Stražilovske do Ulice Sime Miloševića, raskopane površine, nastale kao posledica rekonstrukcije kolektora kanalizacije, prioritetno će biti vraćene u tehnički ispravno stanje.

Takođe, u okviru redovnog održavanja uređene su i zelene površine koje se nalaze na trasi maratona, navodi Radio 021.

Stručne službe Zavoda nastoje i da preduprede eventualne probleme koji bi mogli nastati zbog loših vremenskih uslova, tako da će u Ulici despota Stefana biti obezbeđen crpni agregat, uz neprestano dežurstvo, kako bi se, u slučaju obilnijih padavina, ispumpavanjem sprečavalo zadržavanje atmosferske vode na kolovozu, rečeno je u ZIG-u.

U cilju poboljšanja higijenskih uslova, za učesnike maratona, a po zahtevu organizatora, biće montirano 2 VIP kontejnera u centru grada, kao i 16 mobilnih toaleta (10 u blizini hotela “Vojvodina”, 2 na keju, kod Doma vojske, 2 u Balzakovoj ulici i 2 na ulazu u Veternik).

Zbog potreba maratona u nedelju će biti zatvorene ulice na trasi maratona, dok će u pojedinim ulicama biti izmenjen režim saobraćaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.