Sanacija bazena na teret izvođača

VIDEO K9: Mnogi propusti utvrđeni su pri sanaciji bazena na SPENS-u, pokazuju rezultati elaborata koji je danas javnosti izneo stručni tim. Gradonačelnik Novog Sada je preuzeo političku odgovornost i izjavio da će pravne posledice biti poznate u narednom periodu, a da će izvođač snositi troškove sanacije bazena, koja će trajati od tri do pet meseci.

0
13

Rezultati elaborata o stanju velikog bazena na SPENS-u nakog izvršenih radova na sanaciji pokazali su veliki broj propusta, kažu u stručnoj komisiji koja je radila analizu. U timu je učestvovalo 7 stručnjaka koji su radili i tehnički prijem Žeželjevog i Mosta slobode.

Navode da su imali nezhvalan zadatak, jer su davali mišljenje o radovima kojima nisu prisustvovali, te su zbog toga, tek danas predstavili rezultate elaborata.

Zbog tanke ploče, bazen je trpio veliko opterećenje, kaže Srđan Kolaković član stručne komisije. Dodaje da su pronašli nedostatke i u projektnoj dokumentaciji, a primetili su i da na nekoliko mesta u bazenu nisu adekvatno postavljene pločice.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, kaže da je prihvatio predlog stručne komisije da se radovi na bazenu ponove, te da se otklone svi nedostaci.

Svi troškovi sanacije će, prema rečima Vučevića, pasti na teret izvođača radova, koji su danas, kako je naveo, potvrdili da prihvataju sve obaveze snošenja troškova. Dodaje i da će SPENS angažovati referentnu naučnu ustanovu za nadzor nad sprovođenjem projekta o sanaciji, koji bi trebao biti gotovo za mesec dana, dok se kompletna sanacija bazena očekuje u periodu od tri do pet meseci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.