Šampioni iz BK Vojvodina

VIDEO K9: Bokseri najtrofejnijeg bokserskog kluba iz Novog Sada sa Državnog prvenstva, doneli su pregršt medalja. Pojedinačno prvenstvo Srbije za juniore i seniore održano u Valjevu sredinom marta, okupilo je 120 takmičara iz brojnih klubova Beograda, uže Srbije i Vojvodine. 

0
1346

Na Prvenstvu u Valjevu mladi bokser Miloš Trajlo bio je jedan od dvojice takmičara Vojvodine koji je osvojio zlato u svojoj kategoriji.

Zlato su osvojili bokseri Miloš Trajlo i Vukašin Tepić, srebro Sejdi Nazif, bronzu Bašić Milica.

“Što se tiče seniorske ekipe imamo priliku da naš takmičar Boško Raus bude pozvan u Reprezentaciju, putuje u subotu u Kazakstan, biće šest dana u Anapi, to je velika čast za naš grad i za BK ”Vojvodina” jer je Kazahstan jedan od vodećih sila u boksu, i da predstavlja Srbiju i grad Novi Sad”, rekao je Milan Kozomora, sportski direktor BK Vojvodina.

Bokserski klub ”Vojvodina” biće domaćin trodnevnog Prvenstva Vojvodine koje će uskoro biti održano u Novom Sadu. Do tada intenzivno treniraju, ali im, kako kažu, taj napor ne predstavlja ništa naročito u poređenju sa zadovoljstvom koji im pruža ovaj sport.

U klubu su zadovoljni velikim brojem mladih zaintersovanih za boks.

“U programu imamo puno dece za sledeću godinu, na predstojećem Prvenstvu Vojvodine imamo čak dva učesnika. Školarci će ići na prvenstvo Evrope, imamo za zlatnu rukavicu spremna dva boksera, Boško Rauš i Ana Bošnjak, izvanredna bokserka, tako da imamo veliki potencijal, a i same medalje sa Državnog prvenstva su pokazale da deca hoće i svaka im čast i ja im se zahvaljujem”, naveo je Jovan Ružić, trener BK Vojvodina.

Devojke koje treniraju u Vojvodini i osvajaju medalje pokazale su da boks nije više samo muški sport. U ovom velikom klubu koji povremeno broji preko 150 dečaka i devojčica, trenutno ima 30 takmičara svih uzrasnih kategorija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.