Samopomoć u stresnim vremenima

VIDEO K9: Brže postizanje željenih ciljeva i rezultata u stresnom vremenu i društvu u kojem živimo za mnoge je nedostižan cilj, u kojem im, međutim pomoć mogu pružiti profesionalni kouč treneri, rekla je u emisiji Otvoreni ekran Elena Antonovska koja se bavi ovim poslom.

0
330

Koučing, biznis, energetske metode, pojmovi su koji polako ulaze u rečnik savremenog društva u Srbiji, a koje koriste oni koji veruju da će nataj način bolje izbalansirati i izgraditi sebe kako bi bili zdraviji i uspešniji.

Prema rečima Elene Antonovske, nevažno je kojom metodom ćete stići do cilja, već da se nečim uopšte bavite.

“Čim ste došli na edukaciju bilo kakvog tipa, viste spremni. Pitanje je da li ćete i dalje nalaziti izgovore za sebe ili ne. Ako nalazite izgovore, onda ste džaba bacili pare, vreme, energiju, šta god, na tu edukaciju. Bolje da ne dolazite”, kazala je ona.

Ukoliko, međutim, uprkos komplikovanom načinu života današnjice posvetite makar 15 minuta dnevno za sebe, onda ste na dobrom putu, tvrdi Antonovska.

“Mi moramo da smo u dobroj formi u svakom smislu, da bi bili dobri i za sebe i za druge, da bi bili korisni i za sebe i za druge. Ne možemo dati ono što nemamo. Ne možemo da damo ljubav ako je nemamo, ne možemo da pomognemo drugima ako sebi ne pomognemo. Ne možemo da damo vreme drugima ako za sebe nemamo vremena”, istakla je Antonovska.

Stoga bi, smatra ona, trebalo prestati sa različitim izgovorima i posvetiti dnevno sebi dovoljno vremena za razmišljanje o sebi i obnavljanju energije i emocija potrebnih u svakodnevnoj interakciji s porodicom, prijateljima ili na poslu, a u čemu pomoć profesionalnih kouč trenera može biti dragocena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.