“Samomerenje krvnog pritiska” i u decembru u mesnim zajednicama

Patronažna služba novosadskog Doma zdravlja u okviru  projekta “Samomerenje krvnog pritiska”, koji realizuje u saradnji sa Upravom za zdravstvo Novi Sad, organizuje edukacije čiji je cilj obuka obolelih od hipertenzije za samomerenje i evidenciju dobijenih vrednosti krvnog pritiska.

0
645

Planirano je da nakon predavanja o ishrani obolelih od hipertenzije, bude održana organizujemo radionica u okviru koje će zainteresovani sugrađani moći da provere ispravnost svojih aparata za merenje krvnog pritiska, nauče pravilnu tehniku merenja i način evidencije dobijenih vrednosti i da dobiju karton za evidenciju dobijenih vrednosti TA.

Radionice će tokom decembra biti realizovane u mesnim zajednicama:

– 04.12.2018. sala Mesne kancelarije Sremska Kamenica u 08 h
– 06.12.2018. sala Mesne zajednice Paragovo u 08 h
– 07.12.2018. sala Mesne zajednice Stari Ledinci u 08 h
– 11.12.2018. sala Mesne zajednice Novi Ledinci u 08 h

Hipertenzija je važna zbog toga što s vremenom dovodi do niza ozbiljnih zdravstvenih problema, pa i do nagle smrti, naročito ako se za nju ne zna i ako nije pod kontrolom.

Kako je u početku dugo bez ikakvih simptoma i pri tom često praćena drugim poremećajima kao što su gojaznost, povišene masnoće, dijabetes, pušenje, genetski faktori, rizik nastanka oštećenja kardiovaskularnog sistema je skoro neizbežan.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.